Energierne bliver skubbet på plads

Energierne bliver skubbet på plads

HEALING: At hjælpe andre er det vigtigste for healer Bente Nielsen fra Visby. Men healing er ikke blot håndspålæggelse. Det handler også om selvudvikling, blomstermedicin og forskubbede energifelter, der skal hjælpes på plads.


Af Louise Strøbech


VISBY: - Hvis jeg kan hjælpe folk til at have det lige så godt, som jeg har det nu, er jeg glad.

Sådan lyder filosofien fra den 42-årige Bente Nielsen, som efter fem et halvt år på Healerskolen Sønderjylland i Aabenraa nu føler sig klar til at hjælpe andre.

På hjemmeadressen i Visby har hun flyttet en væg, forkortet soveværelset og dermed fået plads til en ti kvadratmeter blå-lilla klinik, hvor der lige akkurat er plads til en briks, et musikanlæg og plakater på væggene. Her kan klienterne roligt ligge og modtage esoterisk healing og healingsmassage.

- Blå er jo en healende farve i sig selv, og da denne farve kom frem da vi blandede, vidste jeg, at det bare skulle være den, fortæller Bente Nielsen.


En halvvissen rose

Netop det med at vide, hvornår noget er rigtigt for én, er det, Bente Nielsen selv har lært af sine år på Healerskolen.

- Jeg har selv i mange år gået med en svær facade på. Det har jeg gjort, siden jeg som 19-årig mistede min første samlever, og lægen sagde til mig, at jeg bare skulle tage mig sammen. Det har hæmmet mig i 16-18 år, og derfor har jeg ikke været en særlig aktiv mor og ægtefælle. Jeg har fungeret, men har i mange år været som en halvvissen rose, der hang med hovedet, beskriver Bente Nielsen.

Da Bente Nielsen i 1997 manglede tre måneder af social- og sundhedsuddannelsen, kunne hun ikke rumme mere, og hun måtte stoppe med uddannelsen.

- Det var måske sjælens hensigt, at det ikke var det jeg skulle. Det kan jeg jo se i dag. At sjælen ville have mig til at stoppe op, siger Bente Nielsen.


Sjælen skal vokse

Med god hjælp fra sin mand og Healerskolen fandt hun ud af, at hun havde en meget grim rygsæk på ryggen efter det tidlige tab, og det var her, selvudvikling på skolen i Aabenraa kom hende til hjælp.

- Gennem healingsteknikker, meditation, selvudvikling og ved at arbejde med følelserne skal vi vokse. Simpelthen. Sjælen skal styres, så vi kan få personlig vækst. Ikke vækst til personligheden, men til sjælen. Og det er det at sætte folk i vækst, jeg allerhelst vil arbejde med, siger Bente Nielsen og Fortsætter:

- Hvis man for eksempel er modløs eller har en depression, er det sjælen, der er inde og banke på for at fortælle, at man mangler noget i sit liv. Selvudvikling kan hjælpe en med at finde den indre kraft og styrke. Før du det, sjælen ønsker, så kan du mærke det, uddyber Bente Nielsen, som taler af egen erfaring.


Hjælper familien

Bente Nielsen er godt klar over, at nogle mennesker synes, at healing er noget hokuspokus. Hendes egne søskende har f.eks. være meget kritiske, indtil hendes svoger brokkede sig over problemer med en finger og en generel utilfredshed med hverdagen. Her gik Bente Nielsen ind og healede hele familien, så både dårlige arme, skuldre og albuer, fik det bedre – ligesom familielivet.

Også flere af de ældre klienter, Bente Nielsen arbejder for med sit hjemmeservicefirma, har mærket hendes varme hænder.

- En af mine kunder havde fået at vide, at han bare måtte leve med en brækket hvirvel i ryggen, som gav ham mange problemer. Efter tre gange 15 minutters healing, hvor jeg tilførte energi, havde han det godt i ryggen. Jeg rettede simpelthen energien på plads, forklarer Bente Nielsen.


Forskubbede energier

Ifølge Bente Nielsen er vi nemlig alle omgivet af energier, som kan bliver forskubbet ved kriser, sygdom eller tab.

- Vi kender alle sammen udtrykket »at være ved siden af sig selv«. Det er, når ens energifelter er blevet forskubbet. Men jeg kan så løse energierne og få dem skubbet tilbage på plads. Jeg har lært teknikker, hvor jeg kan trække livsenergier ned fra universet. Så fornemmer jeg, at det prikker og stikker i mine hænder. Jeg kan simpelthen mærke, når jeg er klar, siger Bente Nielsen, som på Healerskolen har lært, at alle kan lære at heale.


Dr. Bach hjælper

Healing foregår altid med tøj på, men healingen kan ifølge Bente Nielsen med fordel kombineres med massage og samtaleterapi. Efter på den måde at have følt sig frem på forskellige måder for at finde ud af, hvor de fysiske og/eller sjælelige smerter kommer fra, kan Bente Nielsen ofte anbefale Dr. Bachs blomstermedicin.

Bente Nielsen blander selv medicinen men understreger, at blomstermedicinen ikke kan erstatte receptmedicin. Med den kan hjælpe til at støtte personen. F.eks. blander Bente Nielsen medicin mod angst, pubertetsvanskeligheder og tankemylder, til kvinder i overgangsalderen og folk, der overbekymrer sig på andres vegne.


Glad for livet

Ud fra rent fysiske problemer, mener Bente Nielsen, at hun kan se, hvor folks problemer stammer fra.

- Hvert sted i kroppen dækker over noget i sjælen, og har du problemer, påvirker det din krop. For eksempel dækker smerter i lænden over problemer med bolig, job og økonomiske forhold. Hjerteproblemer dækker over sorg, og maveproblemer har ofte noget med had, jalousi og mistro at gøre, fortæller Bente Nielsen.

Mistro har hun selv fornemmet fra omgivelserne, men det rører ikke Bente Nielsen, for hun er på et sted i sit liv, hvor hun er glad og tilfreds.

- Nogle kigger den anden vej, når det møder mig, for de ved ikke, hvad de skal tro. Men jeg tænker bare: Synd for dem, smiler Bente Nielsen og sinalerer harmoni og glæde over livet.


 

FIND SELV UD AF MERE:

Læs f.eks. mere på

www. alternativbehandlernet.dk

www.healerskolen-sdj.dk

Bente Nielsen kan træffes på telefon 74 78 32 31 efter kl. 17. En behandling koster 250 kroner i timen.


 


Artikel udgivet d. 19 oktober 2003, i Jydske Vestkysten.